Τα ενεργειακά κέντρα και η πρώτη άσκηση αφύπνισης

Στον κάθε άνθρωπο υπάρχει ένα δίκτυο νεύρων και αισθητηρίων οργάνων, που τον βοηθά να αντιλαμβάνεται τον εξωτερικό κόσμο

Υπάρχει όμως ακόμα κι ένα “λεπτό” νευρικό σύστημα, ενεργειακό, το οποίο αποτελείται από 3 ενεργειακά κανάλια (δεξί, αριστερό και κεντρικό κανάλι) και 7 ενεργειακά κέντρα.Το σύστημα αυτό φροντίζει όλη τη φυσική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική μας κατάσταση.Τα ενεργειακά αυτά κέντρα ονομάζονται και «τσάκρα», από τα σανσκριτικά, που σημαίνει «τροχός», και γυρίζουν πάντα δεξιόστροφα.Σήμερα θα πούμε για τα τσάκρα και πως θα ενεργοποιηθούν αφυπνίζοντας την εσωτερική μας θεία ενέργεια που ονομάζεται Κουνταλίνη. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και να της το ζητήσεις με ευγένεια. Από δω και πέρα μπορείτε να την ονομάζετε και “Μητέρα”. Όπως μας έλεγε και η Σρι Μάτατζι, η Μητέρα αυτή είναι η πρωταρχική ενέργεια που ενυπάρχει μέσα μας και περιμένει να αφυπνιστεί και να ενωθεί με την απανταχού Θεϊκή ενέργεια, το Άγιο Πνεύμα.

Τα 7 ενεργειακά κέντρα

1. Το Μουλαντάρα είναι το τσάκρα της βάσης, έκφρασή του αθωότητα, η αγνότητα και η σοφία, διάκριση, καλό προσανατολισμό, δυνατή μνήμη και γερό ανοσοποιητικό σύστημα

2. Το Σβάντισταν, χαρίζει δημιουργικότητα, σταθερή προσοχή και διάκριση, βοηθώντας μας να ξεχωρίζουμε το σωστό από το λάθος, εσωτερική πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας

3. Το Νάμπι μας χαρίζει ευημερία, ικανοποίηση, ηρεμία και πληρότητα. Επίσης, μας καθιστά ηθικούς και ειλικρινείς, καθώς χάρη σ’ αυτό αποκτούμε την ικανότητα να διακρίνουμε ποιο είναι το ορθό και αυθόρμητα να το πράττουμε.
3α. Το Βόιντ (δεν είναι ακριβώς τσάκρα, είναι το κενό γύρω από το Νάμπι) όταν είναι σε ισορροπία, γινόμαστε κυρίαρχοι του εαυτού μας και απαλλασσόμαστε από λανθασμένες ιδέες και προσκολλήσεις σε πράγματα που είναι επιβλαβή για μας. Το ενεργειακό αυτό κέντρο μπλοκάρει, όταν βρισκόμαστε υπό την επήρεια ψευτοδιδασκάλων, οι οποίοι μπορεί να μας εκμεταλλεύονται συναισθηματικά ή υλικά.

4. Το κέντρο της καρδιάς μάς δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της αφοβίας, εκεί υπάρχει η ανιδιοτελής αγάπη, η ευσπλαχνία προς το συνάνθρωπό μας, η αίσθηση της ευθύνης και η αληθινή χαρά.

5. Το Βισούντι όπου βρίσκονται οι ποιότητες της παρατήρησης, της μη δράσης και της αποταύτισης, της διπλωματίας και της αποστασιοποίησης, η επίγνωση του πραγματικού μας εαυτού που είναι το Πνεύμα

6. To Άγκνια τσάκρα είναι το κέντρο του Χριστού, της συγχώρησης και της ευσπλαχνίας. της απαλλαγής από το θυμό, το μίσος, την εκδικητικότητα και να γίνουμε αληθινά ταπεινοί, ευγενείς και γενναιόδωροι.

7. Το Σαχασράρα είναι το πιο δυνατό ενεργειακό κέντρο, γιατί ενσωματώνει όλα τα άλλα. Όλα τα 7 ενεργειακά κέντρα έχουν τις έδρες τους στο Σαχασράρα.

Η πρώτη άσκηση, η πρώτη εμπειρία

Όπως γράψαμε και στο Τι είναι Διαλογισμός, η Σρι Μάτατζι, που είχε σπουδάσει ιατρική, είχε την Θεία -κυριολεκτικά- έμπνευση να παρουσιάσει μια απλή μέθοδο αφύπνισης της Κουνταλίνης. Όπως έλεγε η ίδια, παλιά η αφύπνιση ήταν πολύ δύσκολη και μπορούσε να πάρει χρόνων προσπάθειας, αλλά μιας και κάποιος έφτανε “εκεί” (δηλαδή, στην ένωση) δεν την έχανε. Τώρα είναι εύκολο να φτάσετε “εκεί”, αλλά θα χρειαστεί συνεχής άσκηση να τη διατηρήσετε.Η πρώτη άσκηση παίρνει λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί. Καθίστε σε όρθια θέση και χαλαρή, σταυροπόδι στο πάτωμα ή σε κάποια καρέκλα, αλλά με τα πόδια σας λίγο χωριστά, χωρίς παπούτσια. Αν φοράτε γυαλιά ίσως είναι καλύτερα να τα βγάλετε. Ακουμπήστε τις παλάμες σας ανοικτές στα γόνατά σας προς τα πάνω.Κατά τη διάρκεια της εμπειρίας θα πρέπει να κρατήσει το αριστερό σας χέρι με την παλάμη προς τα πάνω στα γόνατα και να τοποθετήσετε το δεξί χέρι σε διάφορα τσάκρα, πάντα του αριστερού καναλιού, που είναι η επιθυμία, δηλαδή, της αριστερής πλευράς του σώματός σας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις εικόνες 1-9, όπως φαίνεται και επαναλάβετε κάθε φράση/δήλωση μέσα από την καρδιά σας. Απευθύνεστε προς τη Μητέρα, την Κουνταλίνη.

1) Βάλτε το δεξί σας χέρι πάνω στην καρδιά και κάντε την ακόλουθη ερώτηση 3 φορές:

«Μητέρα, είμαι το Πνεύμα;»

 


2) Μετά, βάλτε το δεξί σας χέρι κάτω από τα πλευρά της αριστερής πλευράς και κάντε την ακόλουθη ερώτηση 3 φορές:

«Μητέρα, είμαι ο κύριος του εαυτού μου;»

 


3) Μετά, κατεβάστε το χέρι σας στο σημείο της αριστερής κλείδωσης, εκεί που αρχίζει το πόδι, και κάντε την ακόλουθη δήλωση 6 φορές:

«Μητέρα, παρακαλώ δώσε μου την καθαρή γνώση»


 

4) Κατόπιν, τοποθετήστε το χέρι σας ξανά στην προηγούμενη θέση κάτω από τα πλευρά και κάντε την ακόλουθη δήλωση 10 φορές:

«Μητέρα, είμαι ο κύριος του εαυτού μου»


 

5) Στη συνέχεια βάλτε το χέρι στην καρδιά και επαναλάβετε με αυτοπεποίθηση, 12 φορές:

«Μητέρα, ΕΙΜΑΙ το Πνεύμα»


 

6) Τώρα βάλτε το δεξί σας χέρι στην αριστερή πλευρά του αυχένα σας και στρίψτε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και πείτε 16 φορές:

«Μητέρα, δεν είμαι ένοχος/η για τίποτε»


 

7) Τώρα θα φέρετε το δεξί σας χέρι στο μέτωπο πιέζοντας ελαφρά τους κροτάφους σας και θα πείτε -μέσα από την καρδιά σας- και χωρίς να σκέφτεστε κάτι συγκεκριμένο, όσες φορές θέλετε:

«Μητέρα, συγχωρώ τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και τον εαυτό μου».\


 

8) Κατόπιν με το δεξί σας χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας κι αφήνοντας το κεφάλι να πέσει λίγο προς τα πίσω, κάντε την ακόλουθη δήλωση, επίσης μέσα από την καρδιά σας και όσες φορές θέλετε:

«Μητέρα, σε παρακαλώ συγχώρεσε με αν τυχόν έχω κάνει κάποια λάθη κάνει ενάντια στον εαυτό μου ή σε άλλους, ενάντια στο Πνεύμα» (χωρίς να νιώθετε ενοχή)


9) Τέλος, με τη δεξιά παλάμη σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ασκώντας μια ελαφριά πίεση, κάντε αργά επτά δεξιόστροφες κυκλικές κινήσεις επαναλαμβάνοντας κάθε φορά την ακόλουθη δήλωση:

«Μητέρα, σε παρακαλώ, δώσε μου την αυτογνωσία μου»


 

Κατεβάστε το χέρι σας και μείνετε για λίγο ακίνητοι σε αυτή τη θέση. Με την προσοχή σας στο πάνω μέρος του κεφαλιού παρατηρήστε πώς αισθάνεστε: Θα πρέπει οι πολλές σκέψεις να έχουν φύγει και να νιώθετε ήδη πιο χαλαροί. Χωρίς να κινηθείτε ακόμα, παρατηρήστε αν νιώθετε κάποια δροσιά, κάτι σαν δροσερό αεράκι, πάνω στις ανοικτές παλάμες σας. Αν ναι, σημαίνει ότι η Κουνταλίνη αφυπνίστηκε κι έχει ήδη περάσει απ’ όλα τα τσάκρα,Αν νιώθετε να βγαίνει ζέστη, πάλι σημαίνει το ίδιο, απλά κάποια τσάκρα είναι ελαφρώς “μπλοκαρισμένα” και θα χρειαστούν λίγο “καθάρισμα” (θα πούμε τις διάφορες τεχνικές στα επόμενα κεφάλαια). Ίσως κι αν μείνετε για λίγο ήσυχοι σε αυτή τη στάση μετά από λίγα λεπτά να νιώσετε να αρχίζουν να δροσίζουν. Εάν δεν είστε σε θέση να αισθανθείτε οποιοδήποτε ζεστό ή κρύο αεράκι ή αν δεν είστε σίγουροι, δεν πειράζει, μην απελπίζεστε και ξαναπροσπαθήστε. Πολλοί αναζητητές ξεκίνησαν τη μέθοδο χωρίς καν να νιώθουν στην αρχή το “αεράκι”, οι αλλιώς τις “δονήσεις”, όπως το ονόμαζε η Σρι Μάτατζι, αλλά στη συνέχεια κάνοντας τις τεχνικές καθαρισμού των τσάκρας και εξισορρόπησης των καναλιών, τις ένιωσαν.

Καλό είναι προηγουμένως να μην έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ και στο δωμάτιο να υπάρχει ηρεμία. Επίσης ένα κεράκι πλάι στην αριστερή παλάμη βοηθάει πολύ. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της άσκησης να βάλετε και λίγη χαλαρωτική μουσική, σαν αυτή που έχουμε στην αριστερή πλευρά του μπλογκ – “μουσική διαλογισμού”.