Home Shri Mataji Η Σρι Μάτατζι για την χορτοφαγία

Η Σρι Μάτατζι για την χορτοφαγία

από Διαλογισμός
680 θεάσεις

Πριν λίγο καιρό μια φίλη μου πρότεινε να αρχίσω να γράφω για όσα είδα κι άκουσα το διάστημα που είχα την ευλογία να είμαι κοντά στην Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι, την πιο αληθινή γκουρού και πνευματική Μητέρα που ίσως πέρασε από τις ανθρώπινες ζωές…

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα όσα έχει πει, αλλά ευτυχώς αρκετές ομιλίες της από δημόσια προγράμματα και γιορτές έχουν ήδη ανέβει στο διαδίκτυο.

Η Σρι Μάτατζι είναι αποδεδειγμένα η μοναδική που κατάφερε να δώσει αυτοπραγμάτωση σε εκατομμύρια κόσμου σε μαζικό επίπεδο και να δημιουργήσει μια τεχνική “γρήγορης” πνευματικής εξέλιξης, ανάλογη με την ταχύτητα της σύγχρονης εποχής μας, όπως έλεγε αστειευόμενη η ίδια.

Δολοφονήθηκε από ανθρώπους της οικογένειας της και σε συνεργασία με άτομα του ΟΗΕ που είχαν διεισδύσει στην οργάνωση γιόγκα που είχε δημιουργήσει.

Άνοιξε σε παγκόσμιο επίπεδο το 7ο τσάκρα, τα Σαχασράρα, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι μαζικά να παίρνουν αυτοπραγμάτωση και μετά να την εδραιώνουν και να εξελίσσονται μέσα από τις εξαιρετικά απλές τεχνικές της. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο κι έναν θεόσταλτο για να μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο σε μαζικό, παγκόσμιο επίπεδο. Και δούλεψε γι’ αυτό ακατάπαυστα από το 1970 μέχρι το 2011 οπότε και κοιμήθηκε.

Η Μητέρα δεν ήταν χορτοφάγος σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των γκουρού της Ινδίας. Βέβαια, δεν ήταν και η μοναδική διαφορά που είχε από τους υπόλοιπους, στις πιο βασικές θα μπορούσε να πει κανείς ότι ποτέ δεν πήρε χρήματα από κανέναν -εξάλλου ήταν η ίδια εύπορη- ποτέ δεν κυκλοφόρησε με μπράβους -το αντίθετο ήταν προσιτή από όλους- και ποτέ δεν είχε υφάκι μεγαλογκουρού, αντιθέτως της άρεσαν τα αστεία και περνούσε πολλές οικογενειακές στιγμές με τους γιόγκι της ομάδας της.

Οπότε από σήμερα, ξεκινάω να γράφω ό,τι θυμάμαι, όποτε θυμάμαι και με οποιαδήποτε αφορμή, τις στιγμές που πέρασα μαζί της, ίσως και οι πιο ευλογημένες μέχρι τώρα στη ζωή μου.

Τι έλεγε για την χορτοφαγία

Ίσως θα είναι πιο κατανοητό σε αυτούς που ήδη ξέρουν την μέθοδο της, η οποία εξηγεί πως είναι το λεπτό νευρικό σύστημα μας, το οποίο διέπεται από 3 κανάλια και 7 ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) το κάθε ένα από αυτά.

Έλεγε, λοιπόν, ότι η διατροφή δεν πρέπει να είναι ίδια για όλους. Για παράδειγμα, αν κάποιος φανερώνει υπερλειτουργία του δεξιού καναλιού (είναι οι άνθρωποι συνήθως που έχουν λογικές προσεγγίσεις, είναι οργανωτικοί, μεθοδικοί, αυταρχικοί, σκέφτονται πολύ το μέλλον κ.α.) καλό είναι να μην καταναλώνουν πρωτεΐνες πολλές και ειδικά κόκκινο κρέας, γιατί αυτό τους σπιντάρει το δεξί κανάλι. Φρούτα, λαχανικά αλλά και υδατάνθρακες είναι προτιμότερα για αυτούς.

Αντιθέτως, άνθρωποι που “φεύγουν” στο αριστερό κανάλι (είναι πολύ συναισθηματικοί, σκέφτονται συνέχεια το παρελθόν, είναι ληθαργικοί, αναβλητικοί, πεσιμιστές κ.α.) καλό είναι να καταναλώνουν πρωτεΐνες και φυσικά κρέας αλλά όχι και συνέχεια, γιατί θα επιβαρύνουν το συκώτι τους (κύρια το τσάκρα).

Επίσης συνιστούσε να μην τρώμε κρέας από ζώο μεγαλύτερο σε όγκο από τον άνθρωπο -όπως μοσχάρι, άλογο κλπ- καθώς το DNA τους δεν είναι συμβατό με το δικό μας και δεν απορροφάται το κρέας σωστά από τον οργανισμό. Στην τελική έλεγε, μπορείτε να φάτε τα πάντα αν παραστεί ανάγκη, ωστόσο αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην σκέφτεστε συνέχεια το φαγητό, είτε από άποψη γκουρμέ, είτε από άποψη ορθοφαγίας. Η σχέση με το φαγητό πρέπει να είναι αποστασιωποιημένη, καθώς η τροφή είναι απλά ανάγκη και όχι αυτοσκοπός.

Η Μητέρα επίσης θεωρούσε ότι η θανάτωση ενός ζώου προς εξυπηρέτηση διατροφική δεν είναι καν αμαρτία, αφού πίστευε στον κύκλο της μετενσάρκωσης, και μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεις στο ζώο μια ευκαιρία για μια άλλη ανώτερη πνευματικά μορφή ενσάρκωσης στη γη.

Βλέποντας, λοιπόν, όλη αυτή τη νέα μόδα που “σπρώχνεται” από τον ΟΗΕ, είτε επίσημα, είτε μέσω συναισθηματικών εκβιασμών ώστε να πάψουμε να τρώμε κρέας “για να σώσουμε τον πλανήτη” από την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι… σκότωσαν εκείνην, τώρα ήρθε και η σειρά μας.

Η μανία της χορτοφαγίας, του βιγκανισμού (εκτός και υπάρχει οργανικός λόγος), αλλά και γενικότερα της ορθοφαγίας (τι πρέπει να τρώμε), μαζί με το κυνήγι των “γκουρμέ” συνταγών, είναι ακριβώς ό,τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.

Έχω να σας πω πολλά για τις μέρες μου με την Μητέρα. Αλλά πριν σας τα πω όλα, θα πω μόνο τούτο: Δεν θα έγραφα σήμερα, αν δεν την είχα συναντήσει. Όχι γιατί δεν θα είχα τη διάθεση, απλά γιατί… δεν θα υπήρχα! Την συνάντησα τον Μάιο του 1989 στην Αθήνα, ένα απόλυτο καταθλιπτικό ψυχοσωματικό κουρέλι και έκτοτε είμαι υγιής και δυνατή ψυχή τε και σώματι. Στο σπίτι μου, απλά, πλέον δεν υπάρχουν καθόλου φάρμακα!

Της χρωστάω πολλά και ως ελάχιστο φόρο ανταπόδοσης, νιώθω ότι πρέπει να πω στον κόσμο τα θαυμαστά που πέρασα μαζί της – μια εποχή εντελώς, μα εντελώς έξω από το Μάτριξ 🙂

Δείτε τι απαντά σε ερώτηση για την χορτοφαγία:

σ.σ. Όταν η Μητέρα αναφέρεται στον Κρίσνα ότι “σκότωνε κόσμο”, εννοεί τους δαίμονες – δαιμονικούς ανθρώπους που άρπαζαν παρθένες και τις κακοποιούσαν. Ο Κρίσνα ως γνωστό ήταν μέγας πολεμιστής που πολεμούσε ενάντια στο κακό και δαιμονικό. Διέσωσε 16.000 κορασίδες τις οποίες νυμφεύθηκε και τις πήρε στο παλάτι του υπό την προστασία του, και με τις οποίες ουδέποτε είχε σαρκική επαφή. Ήταν γυναίκες του, αλλά ταυτόχρονα και αδελφές του, και κάθε μια που προστίθετο στη λίστα, του προσέφερε τη δύναμη της, ώσπου στο τέλος ο Κρίσνα έγινε άτρωτος και πανίσχυρος.

Κυβέλη Ουρανού

Δείτε ακόμα