Home Πνευματικότητα Ποιος είπε ότι είναι καλό να απολαμβάνουμε την Πανσέληνο;

Ποιος είπε ότι είναι καλό να απολαμβάνουμε την Πανσέληνο;

από Διαλογισμός
894 θεάσεις
update 25/8/18

Το άρθρο είναι γραμμένο προ διετίας. Αλλά κάθε χρόνο επικρατεί η ίδια τρέλα με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και τον Σιμόπουλο να την διαφημίζει παντού

Με απορία, έκπληξη, αλλά και σύγχυση ακούσαμε τον κο Σιμόπουλο να λέει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι είναι μύθος πως η πανσέληνος επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που γνωρίζουν ακόμα και μικρά παιδιά. Αναρωτιόμαστε ποιο είναι τελικά το κίνητρο κάποιων μελών της επιστημονικής κοινότητας να ακυρώνουν και τις ευρείς γνώσεις μας, αλλά και την κοινή λογική!

Παραθέτουμε, λοιπόν, απόφθεγμα του Αμερικανού καρδιολόγου-χειρούργου, δρ Κρουζ, ειδικός και στα θέματα σχέσης ακτινοβολίας, μπλε φωτός, και κιρκαδικών κύκλων:

Θυμηθείτε ότι το φεγγάρι ελέγχει την κλίση μας στις 23,5 μοίρες. Αυτή η κλίση κάνει δύο πράγματα …. μας δίνει εποχές και κιρκαδικούς κύκλους…. αλλά η βαρύτητά της τραβά επίσης το επιφανειακό νερό και μας δίνει μια παλιρροϊκή διόγκωση….  αλλά μας δίνει επίσης και μια magna (μαγνητική) διόγκωση … και αυτό μεταβάλλει το εγγενές EMF σε μέρη όπου ο μανδύας είναι ψηλά στο φλοιό. Αν τυχαίνει να είσαι ευαίσθητος σε αυτό δεν θα κοιμηθείς επίσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φεγγάρι έχει πάντα συνδεθεί με το bad mojo…. είναι μια άποψη μαγνητοαντίληψης

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο –με ελεύθερη είσοδο– τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η νεο-παγανιστική μόδα τους εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου έχει γίνει πλέον θεσμός- γιατί άραγε;

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Το άρθρο είναι γραμμένο από τις περσινές εκδηλώσεις και τώρα αναδημοσιεύεται.

Ποιος είπε ότι είναι καλό να «σεληνιαζόμαστε»;

56F5AA66A3ECA45EDEEA57F913FA16B3Δεν είναι ούτε μυστικό, ούτε νέα πληροφορία, το γεγονός ότι η πανσέληνος επηρεάζει όλα τα έμβια όντα του πλανήτη μας, ακόμα και τον ίδιο τον πλανήτη.

Είναι πλέον επιστημονικά παραδεκτό ότι η Σελήνη ασκεί διάφορες επιδράσεις πάνω στον Πλανήτη μας. Η Σελήνη δημιουργεί τους δικούς της βιορυθμούς στα  έμβια όντα, και  φυσικά στον άνθρωπο, αποτέλεσμα του μαγνητισμού  της και όχι του φωτισμού της, λέει ο Μάριο Κάβεντον, καθηγητής στο Πλανητάριο του Μιλάνου.

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες που είναι ειδικοί στη χρονοβιολογία, μιλούν για μια διαφορετική συμπεριφορά φυτών και  ζώων εξ  αιτίας των επιδράσεων της Σελήνης.

Το φαινόμενο της επίδρασής της χλωμής θεάς στον ανθρώπινο οργανισμό το είχε επισημάνει και ο πατέρας της Ιατρικής,  ο Ιπποκράτης, ο οποίος σημείωσε, ότι στην διάρκεια της πανσελήνου άτομα με ειδικά ψυχικά προβλήματα, παθαίνουν κρίσεις, όπως η επιληψία, σεληνιασμό και άλλα.

Σήμερα οι ερευνητές Μπράουν και Πάρκ, μετά από πειράματα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα βασικό χρονομετρικό σύστημα Ηλίου- Σελήνης που  αντανακλάται στα σωματικά ρολόγια των ζωντανών οργανισμών.

480060_10151515021629222_2110332775_n

Όπως ολόκληρη η Γη, έτσι και τα ζωτικά υγρά που διατρέχουν τα κύτταρά μας, γίνονται αντικείμενο φαινομένων παλίρροιας, με περιοδικότητα, ανάλογη με εκείνη των ωκεανών και της ατμόσφαιρας.

Η ροή και παλινδρόμηση των βιολογικών υγρών, αλλάζει την  έκκριση ορμονών και  επηρεάζει την ψυχική και διανοητική δραστηριότητα των ανθρώπων και την διάθεσή  τους.

Πολλοί Βρετανοί ψυχίατροι, υποστηρίζουν ότι η πανσέληνος φέρνει μια ανωμαλία στην κυκλοφορία του αίματος, που κάνει το κέντρο αποφάσεων του εγκεφάλου να κινείται περίεργα. Είναι σαν να παίρνει ξαφνικά το αίμα κάποιες “χημικές ουσίες| που αναστατώνουν το κέντρο του εγκεφάλου. Κατά την διάρκεια της πανσέληνου η ατμόσφαιρα γεμίζει από αφανή ηλεκτρικά ρεύματα που επιφέρουν αναστάτωση στον μηχανισμό του οργανισμού μας και έτσι εξηγείται γιατί οι μέρες της πανσέληνου είναι πιο επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

Ο Λέοναρντ Ράβιτς του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, διαπίστωσε σοβαρές αλλαγές στον ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος, που συμπίπτουν με τις φάσεις της Σελήνης ή τις διάφορες εποχές του έτους.

Οι νύχτες με πανσέληνο επηρεάζουν την ψυχολογία μας

mythos-seliniasmos-me-panselinoΜε την ανθρώπινη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια των ημερολογιακών κύκλων της πανσελήνου, ασχολήθηκε μια ιατρική ομάδα ψυχιάτρων και άλλων επιστημόνων μεγάλου νοσοκομείου, για άτομα με ψυχικές ασθένειες, αυτού του Νιούκαστλ Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας. Για ένα ολόκληρο χρόνο, από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009, η ομάδα των επιστημόνων παρακολούθησε συστηματικά τη συμπεριφορά 91 ασθενών με ψυχικές διαταραχές.

Μετά την ανάλυση των στοιχείων, τα οποία σύγκριναν με λίστες περιστατικών της αστυνομίας, των Πρώτων Βοηθειών, νοσοκομείων κ.ά., στα πρώτα συμπεράσματα που κατέληξαν είναι ότι όντως, η πανσέληνος επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Μεταξύ άλλων, διαπίστωσαν ότι τις βραδιές με πανσέληνο σημειώνεται αύξηση του αριθμού των τροχαίων, των επιθέσεων και άλλων βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση και του αριθμού των ατόμων που υφίστανται ψυχικές διαταραχές, εκνευρισμό, αϋπνία και λοιπά.
Από τους 91 ψυχικά ασθενείς που παρακολούθησαν επισταμένα για δώδεκα μήνες, διαπίστωσαν ότι ο αριθμός αυτών που υφίσταται ψυχολογικές κρίσεις με έντονες βίαιες τάσεις, τις βραδιές με πανσέληνο, είναι διπλάσιος απ’ ό,τι τις άλλες.
Μάλιστα, ορισμένους ασθενείς τους ακινητοποιούσαν στα κρεβάτια τους, προκειμένου να μην επιτεθούν στο προσωπικό του νοσοκομείου ή προβούν σε αυτοτραυματισμούς.
Τα πρώτα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο γνωστό ιατρικό περιοδικό «The Medical Journal of Australia».
Το όλο θέμα παραμένει ιατρικά και επιστημονικά ανεξήγητο και αινιγματικό, όπως ακριβώς και στη μυθολογία που οι άνθρωποι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με «μαγικές» συνταγές και ξόρκια.
Ορισμένοι γιατροί τείνουν να πιστέψουν ότι ενδεχομένως, η εξήγηση (αλλαγής συμπεριφοράς) να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό και η πανσέληνος επηρεάζει το νερό του σώματος, όπως επηρεάζει και τις παλίρροιες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται κάποια πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου. ηγή: ygeianews.gr]

Σελήνη και Διαλογισμός

ΔιαλογισμόςΌσοι έχετε διαβάσει τα πρώτα μαθήματα Διαλογισμού, ίσως κατανοήσετε καλύτερα ποια είναι η επίδραση της Σελήνης στο λεπτό νευρικό σύστημα τους ανθρώπου. Αυτό που προκαλεί, είναι μια υπερλειτουργία του αριστερού καναλιού, με αποτελέσματα τα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες και… όχι μόνο…

Με αυτό το σκεπτικό, όσοι γνωρίζουν καλά και το έχουν ελέγξει εμπειρικά στο ίδιο τους το σώμα, όχι μόνο δεν εκτίθενται με τις ώρες στην επικίνδυνη «φεγγαράδα», αλλά κάθονται επιμελώς σπίτι τους. Το 1989, μια ομάδα γιόγκι που θα μετέβαιναν οδικώς με ένα μίνι βαν από Ελβετία στη Ρωσία για να συναντήσουν την Shri Mataji εκεί, την Πνευματική Μητέρα της Sahaja Yoga, πήραν ρητές οδηγίες από εκείνην να μην ξεκινήσουν το ταξίδι το βράδυ λόγω της Πανσελήνου και να φύγουν το πρωί, όταν ξημερώσει.

Έχοντας υπόψη όλα αυτά, αλλά και τα όσα λένε οι επιστήμονες, γεννάται η απορία, ποιοι και γιατί έχουν καθιερώσει αυτή τη «μόδα» να μένουν ώρες εκτεθειμένοι οι πολίτες στην Πανσέληνο και την ενθαρρύνουν μάλιστα με απανωτές εκδηλώσεις;

Δείτε ακόμα